Parašė Tomas
Rodyti pranešimą
O galbūt taupant nebus supaprastinta apdaila?
O galbūt arena nebus "bankė" (juk ne apie E.Miliūno projektą kalbam).
O galbūt tragedija neįvyks?
O detalus planas buvo daromas konkrečiai E.Miliūno versijai, taigi nėra problemos jį pakoreguoti specialiai Režembalio versijai.
O tu pats tuo tiki? Taupytoju krastas esam. Kartu sugebanciu svaistyt(jei is to yra kazkoki asmenine nauda). Ar ne daznai prioritetas kaina, nepaisant, kad taip bus blogiau?
Kad banke "nebus" jau matom. Ar naiviai tikiesi radikaliu projekto pokyciu?
Tragedija jau seniai ir pastovi. Tik cia jau tokia akivaizdoka.
Nera problemos? Susidures? Na gal kaip tokio reikalo judetu kiek greiciau. Bet siaip >30m Kaunui jau daug, o dar tokioj vietoj. Ar tau cia tik detalusis yra problema, o aukstingumas patinka? Tada dar kart siulyciau pabandyt isivaizduot.
O aš galiu pasakyti, kad arenos tūris yra pagrįstas. Argumentai manau nereikalingi.
Pagristas, kad reikalingas butent U formos planas? Tam, kad galbut 1 karta metuose butu pastatyta scena ten? Jau dariaus ir gireno stadione panasiai yra su tribunu issidestymu nieko is to gero.
Tuo tarpu "Siemens" arena yra realizuotas pigus (kiti sakytų "racionalus") tipinis projektas su iš to išplaukiančiom pasekmėm - eilėm prie rūbinių, tualetų stoka ir 0 architektūros. Nemanau, kad tai sektinas pavyzdys.
Tai nera idealus pavyzdys, bet as kalbu tik apie turi ir ziurovu skaiciu. Bet sia santykis jau priesingas i kita puse. Yra ar nera architektura, ivardink kaip tas buvimas pasireiskia? As TIKRAI neteigiu kad cia turi butu siemens arena, tai tik pavyzdys, kaip minejau.
Aš lygiai taip pat autoritetingai galiu pareikšti, kad neabejoju scenos ir amfiteatro tikslingumu. Argumentai manau taip pat nereikalingi.
Neabejoji tikslingumu. Turbut neabejoji ir tuo kad ten renginiai vyks ir ja butu naudojamasi kiaurus metus? Vienu metu ir lauke ir arenoj.
Įdomu tai, kad dar ne taip senai Akropolio garažai buvo laikomi klaida Nr.1, o dabar jau reikalaujama daugiau jungčių su jais.
Jie ir dabar laikomi klaida. Kad jau taip lankaisi savivaldybej ta turejai girdet ir paskutini karta. Tiesiog nieko kito nebelieka kaip ieskot jungciu su tuo akropoliu. Tokioje padetyje tai logiskas sprendimas. Neprotinga butu palikti plonyti tilteli iki tokio objekto ar ne?
Architektūroje ir urbanistikoje nėra vienintelio galimo sprendimo.
Man asmeniškai nepatinka labai daug Lietuvos architektų (tame tarpe ir didžiųjų Kauno arenos kritikų) suprojektuotų ir pastatytų pastatų ir mano nuomone juos reikėtų negailestingai griauti kaip apgailėtinas nesamones. Bet tai tik mano nuomonė, nes kitiems gali atrodyti visiškai kitaip.
As ju ir neginu, ir negiriu ko jie yra pristate. Daugelis gaves toki uzsakyma kaip akropolis manau padarytu kazka panasaus.
Apie E.Miliūno projektą buvo šnekama 10 metų. Tačiau E.Miliūno kontora susizgribo kažką nubraižyti tik tada, kai jie jau buvo "išmesti per bortą". Be to E.Miliūno grupė taip užbetonavo Nemuno salos krantinę prie kanalo daugiaaukščiais garažais, kad Režembalio sprendimas palyginus yra tikras saldainiukas
Nubraizyti ar parodyti?
Kaip ir pas daugumą Lietuvos architektūros "ekspertų".
Tau priimtiniau "ekspertas", architektas is didziosios A, bet dar ir is prancuzijos? Musiskiai negali pasigirt stambiu objektu gausa, nes ju paprasciausiai nera tiek, jiem cia butu labai stambus objektas ir gal nepakankamai patirties tame, bet gal nors labiau atsizvelgtu i miesta, i konteksta, o ne atkakliai bruktu nepriimtina varianta(gal jam kazko neisvercia iki galo). Miliuno "tablete" gal ir nera didziausias geris, bet nors nera taip baisu. Infrastruktura jis taip pat issprendes.
Na bet tai tik mano, neprofesionalo, nuomonė.
Comment